Onlangs in de Brompton Electric gelanceerd in het verenigt koninkrijk. Daar rijden er momenteel ongeveer 250 rond. Dit wordt door Brompton gezien als de laatste ‘real-life’ testfase.

Binnenkort zal de lancering in België en Nederland plaatsvinden. Wil je meer weten over de Elektrische Brompton en de beschikbaarheid, schrijf je dan via dit formulier op de Brompton website in en blijf of de hoogte.

Hieronder delen wij vast alles wat wij tot nu toe weten.

 

Formule E-Brompton

De e-Brompton werd ontworpen samen met Williams Advanced Engineering, bekent uit de Formule 1 en Formula E. Brompton en Williams combineerde hun kennis om een elektrische motor te ontwerpen die voldoet aan de complexe en hoge eisen van Brompton.

De Brompton Electric zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in twee kleuren (zwart of wit), met twee of zes versnellingen en met een M of H stuurtype. Alle elektrische fietsen worden geleverd met een “Essential bag” schoudertas die plaats biedt aan de accu, maar ook  je lader en een smartphone. De optionele en grotere “Commuter bag” biedt daarnaast extra ruimte voor grotere items zoals een laptop, lunch en/of boodschappen.

De – voorlopige – specificaties van de e-Brompton:

  • Verwachte lancering: Najaar 2018
  • Gewicht: 13.7 kg voor de fiets. 2.9 kg voor de (ontkoppelbare) accu.
  • Motor: 250W elektromotor met ondersteuning tot 25km/h. en drie verschillende ondersteuningsniveau’s
  • Actieradius: Afhankelijk van verschillende (externe)factoren, maar waarschijnlijk zo rond de 40 km in de hoogste ondersteuning.
  • Accu: De 300Wh accu wordt bevestigt op de tasclip en is zodoende afneembaar. De laadtijd voor de standaard 2A lader bedraagt: 3-3.5 uur tot 80% en 4-5 uur tot 100%.
  • Prijs: Nog onbekend maar zal vermoedelijk rond de € 3000,- liggen.

In het onderstaande filmpje geeft Will Butler-Adams (CEO) een korte update met betrekking tot de ontwikkeling van de elektrische Brompton.

 

 

Van 2 tot 4 maart staat Brompton op de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht waar consumenten buiten Engeland de fiets voor het eerst zullen kunnen testen.